Flåvær i Herøyfjorden

Flåvær ligger i Herøyfjorden, som er en del av Herøy kommune i Møre og Romsdal. Flåvær er ingen by, men en liten gruppe med holmer som man finner på utsiden av kysten.

For ikke mange år tilbake var Flåvær faktisk befolket med noen få innbyggere, men i dag regnes holmene som fraflyttet. Aktiviteten på øyene var tidligere ganske høy på grunn av plasseringen av øyene. Det har tidligere vært et eget postkontor på øya i tillegg til en skole. Det finnes også et fyr der som ble oppført i 1870. I 1981 var det totalt 14 innbyggere på holmene, men de er nå alle fraflyttet.

Besøk Flåvær

I 2014 var det storbrann på Flåvær, og noen historiske bygninger på øya brant ned til grunnen. Dette var selvfølgelig veldig trist for lokalbefolkningen, men dette gjorde også at saken ble tatt tak i, og bygningene blir bygget opp igjen. Det ble konstatert i slutten av november 2016. Det er et omfattende prosjekt som trolig vil ta tid, mye grunnet at det har blitt bestemt at bygningene skal reises i samme stil som de var bygget i originalt. Det er tydelig at sjarmen på øya skal bevares så mye som mulig. Det er ingen tvil om at et besøk på øya når disse bygningene er reist igjen vil være flott å få med seg. Før den tid er det også flere grunner til å besøke øyene i Herøy kommune. Det er ulike aktiviteter man kan begi seg ut på når man besøker Flåvær. Først og fremst er det utrolig flott natur rundt på øya, så det å kle seg godt og bruke tid på å utforske øya til fots vil være en opplevelse i seg selv. Hvis man er glad i å fiske, så kan fiskeutstyr være lurt å ta med seg ved et besøk til en av øyene i Herøy kommune. Det er lite som kan sammenlignes med roen som senker seg når man sitter med fiskestangen og bare venter på å få napp.

Flåvær ligger i HerøyfjordenØybesøk med arbeidsplassen

Det er ikke bare som privatperson øyene i Herøy kommune kan oppleves. Det er flere flotte hoteller i Herøy som kan besøkes som en del av en reise med arbeidsplassen. Det er flere ulike aktiviteter å planlegge underveis, og hvis en konferanse skal avholdes, så kan dette også gjøres på et av de flotte hotellene. Ønsker man et litt mer landlig preg over oppholdet, er det også små hytter og leiligheter som kan leies. Dette kan jo være med på å styrke samholdet mellom de ansatte som eventuelt skal dele hytte eller rom. Det å sette opp aktiviteter for en større gruppe kan også gjøres, og her kommer det an på hva man er ute etter å finne på. En båttur ut til en av øyene med følgende piknik med hele gruppen kan være utrolig flott på en dag med bra vær. Hvis det er konkurranseinstinkt i gruppen, kan kanskje en fiskekonkurranse eller et rebusløp være med på å skape moro og samhold i gruppen.