Herøy kommune

Herøy kommune er plassert i Møre og Romsdal, og kommunen grenser til sammen til fire andre kommuner. Hele kommunen består av øyer, men alle øyene er tilknyttet hverandre ved hjelp av broer.

Dette gjelder naturligvis kun de øyene som faktisk er bebodde. Hvis man skulle være så heldig å møte på en person som er fra Hærøy kommune, så vil personen trolig introdusere seg selv som Herøyværing. Det er også verdt å merke seg at alle innbyggerne fra Herøy kommune har nynorsk som morsmål.

Hva kjennetegner Hærøy kommune?

Hærøy kommune utmerker seg spesielt mye innen den maritime næringen. Dette kommer først og fremst av beliggenheten. I hele Norge så er det faktisk Hærøy som utpeker seg til å være en av de viktigste fiskerikommunene. Det er mer enn nok til å bli lagt merke til. Hvis man ikke har fulgt så godt med innen maritim næring, så kan det hende man ikke engang hørt om Hærøy, men dersom man har tatt seg en tur med Hurtigruten, kan det hende kommunen høres kjent ut. Et av stoppestedene på Hurtigruten er nemlig Torvik, som befinner seg i Hærøy kommune.

Hvorfor besøke Hærøy kommune?

Det er flere gode grunner til å besøke Hærøy. Det som står høyest på listen hos mange besøkende, er en tur til Runde, som er kjent for sitt fuglefjell. Dette er et populært turistmål for de som er opptatte av friluftsliv og fugleliv. Hvis man skulle være så heldig å være i Hærøy kommune om sommeren, så bør man satse på å få med seg Herøydagan, som blir arrangert årlig. Det er en kulturell begivenhet som har blitt arrangert siden 1970-tallet. Det er et mangfold av kulturelle begivenheter som er verdt å få med seg i løpet av disse dagene, med mye spennende for store og små.