Kjøpe hytte på en øy i Norge, tips til hva man bør tenke på

Vil du ha hytte på en øde øy og i skjærgården, da fins det mange idylliske steder langs hele kysten i landet vårt. Noen steder er helt fraflyttet, og mange forfalte hus kan bli neste generasjons familiehytte. Sjekk muligheten nå.

En hytte kan bli realitet med et lån fra nordax.no som gir deg en enkel og nøyaktig gjennomgang av ulike typer lån. Kanskje er mange forbrukslån en hindring, men har du sjekket hva boligen din egentlig er verdt? Det kan hende du kan putte alle lånene rett inn i boliglånet, få lavere kostnader og til og med få råd til den nye hytta.

Sjekk om det er allemannsrett

Er det allemannsrett på øya, så kan hvem som helst gå i land her og bevege seg hvor de vil. Dette er kanskje ikke et problem da du ikke skal eie hele øya selv. Likevel bør du tenke over om du vil ha folk utenfor stuevinduet eller fremmede ved middagsbordet på terrassen.

Hvordan komme seg til hytta

Et problem som kan stoppe hyttedrømmen, er at det ikke fins infrastruktur til å komme seg dit. Men kanskje kan det løses dersom det er en havn på fastlandet der man kan ankre opp båten, og hytta ikke ligger langt fra vannet. Hvor langt er det til dagligvarehandelen og fasiliteter er også et tema man må vurdere.

Har du lov å bygge på

Det er flere ting som kan stoppe hyttedrømmen. Kan du ikke bygge på grunn av kulturminneloven så må hytta stå slik den er eller man får ikke lov å bygge ny hytte. Tomta kan også være plassert på en festetomt, som kan bety at man må flytte når eieren av tomta bestemmer seg for det.

Oppsummert

Det er noen ting man må sjekke før man kjøper hytte på øya, slik som allemannsrett, tilgjengelighet og om det er festetomt. Når alle disse tingene har blitt sjekket, kan man søke lån hos Nordax for å bli hytteeier.