Opplev det lille ekstra under ferien

Ferier er nok noe de fleste ser frem til, men det går også an å krydre ferien ekstra ved å inkludere en opplevelse.

Det kan være alt fra hvalsafari til fjellklatring, og det er ikke vanskelig å finne noe spennende å gjøre nesten uansett hvilket land som skal besøkes. Her vil det nevnes tre opplevelser som er lett å gi bort i gave:

  • Bilferie i Nord-Amerika
  • Fraser Island i Australia
  • Overnatting på slott

 

Spennet i feriereiser er enormt, og det finnes noe for enhver smak

USA og Canada er to enorme land, og derfor er også mulighetene nesten uendelige når det skal foretas en road trip. Det er mange USA-elskere som har som drøm å besøke alle de 48 statene som hoveddelen består av, og er man riktig tøff kan man kjøre opp gjennom Canada og få 49 når man har kjørt inn i Alaska. Canada også har lange veistrekninger med fantastisk landskap og flust med nasjonalparker hvor du kan nyte ro og fred.

Australia er også et land som er større enn mange er klar over, og Fraser Island langs østkysten er noe helt for seg selv. Her er for eksempel hovedveien en eneste lang sandstrand flerfoldige mil lang, og hundrevis av ferskvannsinnsjøer hvor du kan ta en svømmetur. Du kan også foreta lange fotturer siden øya er en 12 mil lang sandbanke helt fri for harde underlag.

klikk her for å se hva mer som kan oppleves. Australia er også et digert land med mye uberørt landskap, kanskje en biltur fra Sydney i øst til Perth i vest kunne være noe?

I land som Storbritannia, Tyskland og Frankrike er det fortsatt mange slott som er bevart fra middelalderen, og flere av dem er nå blitt overnattingssteder. Noen av dem arrangerer helt spesielle overnattinger, hvor alt av moderne utstyr legges igjen ved inngangen slik at dagliglivet i slottet fungerer slik det var for flere hundre år siden. For noen kan kanskje dette være en vekker når man oppdager hvor avhengig man er blitt av moderne hjelpemidler, og dette har vist seg å være et kjærkomment avbrekk fra dagliglivet. Les mer her.