Sunnmøre

Sunnmøre er et distrikt som hører til Møre og Romsdal fylke. Innen distriktet Sunnmøre finner man totalt 17 kommuner. Den viktigste byen i Sunnmøre er Ålesund, som er den største byen mellom Bergen og Trondheim.Ålesund by

Ålesund er en spesiell by, blant annet fordi byen er fordelt over øyer. Når det kommer til morsmål, er det nynorsk som stort sett er å høre fra de som er født og oppvokst i Sunnmøre.

Natur og friluft

Det er mange grunner til å legge et besøk til Sunnmøre og en eller flere av de flotte byene som hører til distriktet, men dersom man skal velge én grunn, så vil det være å ta inn synet av den utrolig flotte naturen som omgir byene. Det er snakk om en mengde øyer og en mengde lange og trange fjorder som virkelig kan ta pusten fra deg. Den mest kjente fjorden i Sunnmøre, som også er UNESCO-listet, er Geirangerfjorden. Det som omgir de flotte fjordene, er det som er kjent som Sunnmørsalpene, og det er tydelig at det er disse fjellene som preger landskapet man reiser gjennom. For besøkende er det mulig å komme seg ut til alle øyene som er bebodde, siden de aller fleste er knyttet sammen med bro eller tunnel. For alle som ønsker å få en enda bedre opplevelse av naturen, anbefales det at man tar en ferjetur.

Nyt byene

Det er ikke bare friluftsliv og fjell å oppleve når man reiser rundt i Sunnmøre. Hvis man for eksempel er på tur med barn, så anbefales det å legge turen til Ålesund og den utrolig flotte Atlanterhavsparken som er å finne der. Atlanterhavsparken har utpekt seg for å være et av de mest unike akvariumene i Europa. Her er det mulig for besøkende å komme virkelig tett inn på livet langs norskekysten og livet som befinner seg under havoverflaten der.